Hvad betyder ID-kontrol for lejrskoler på Bornholm

Sverige og Danmark har indført ID-kontrol og hvad betyder det for lejrskoler på Bornholm?

Det er forsat muligt at komme til Bornholm med DSB Frirejse, men på grund af flygtningekrisen stilles der i øjeblikket krav om ID ved gennemrejse til Ystad, hvor Færgen mod Rønne sejler fra.

Ifølge DSB betyder ID-kontrollen, at man nu skal have "pas eller nordisk kørekort" med, når man rejser igennem Sverige. Transportministeriet har for nylig meddelt, at det er tilstrækkeligt for lejrskoler at læreren har ID. Ifølge denne udmelding opkræves der ikke ID af eleverne (se artikel fra Bornholms Tidende HER). Reglen henfører formodentligt til en udmelding fra Udenrigsministeret og den dansk ambassade i Sverige pr. d. 22.12.2015, som skriver "Svenske myndigheder oplyser også, at personer under 18 år, som rejser sammen med deres forældre, ikke vil være omfattet af kravet om at fremvise ID". DSB har pr. d. 4. februar udformet denne skrivelse for lejrskoler med DSB Frirejse, hvor det fremgår at læreren skal have (1) eget gyldigt billed-ID og (2) liste med alle elevers fulde navn og CPR-NR.

Er der spørgsmål til DSB Frirejse kan DSBs skoleafdeling kontaktes på tlf. 24 68 91 57 eller mail skole@dsb.dk.

Relevante links:

NB! Vi opdaterer denne artikel løbende med seneste officielle udmeldinger.