DSB Frirejse

Elever og lærere fra de uddannelser der er omfattet af Undervisningsministeriets bekendtgørelse om fribefordring, kan én gang i løbet af hvert skoleår få frirejse med tog og visse færgeruter. BornholmerFærgen der sejler mellem Ystad og Rønne er dækket af dette tilbud.

- Fribefordring kan kun bestilles fra jernbanestation til jernbanestation (og til visse indenlandske færgeoverfarter) og gælder altså ikke til tilslutningsbusser eller Metro.

- Fribefordring ydes til lejrskoler. For at få fribefordring skal opholdet strække sig over mindst 3 skoledage og have 2 overnatninger. Opholdet må ikke strække sig ud over 13 dage.

- Bemærk at fribefordring ikke ydes til skolefritidsordninger, sangkor, idrætsholds deltagelse i idrætsstævner og lignende aktiviteter, der rækker ud over uddannelsernes normale rammer. Der gives ikke fribefordring i forbindelse med praktikophold.

Transportministeriet har ophævet aftalen om kørsel med IC Bornholm fra København til Ystad i december 2017. DSB har i stedet indsat togbusser. Togbusserne holder ved Københavns Hovedbanegård og transporterer skolerejsende til Ystad hvor færgen Leonora Christina sejler fra.

Kontakt DSB's Skolerejser på følgende adresse:


DSB Skolerejser

Sølvgade 40,
 Opgang B, 4. sal

1349 København

E-mail skole@dsb.dk

Telefon: 24 68 91 57
www.dsb.dk/skolerejser