Udfordring i trætoppene

Krop, balance og koordinering

I baner spændt mellem træerne, sendes eleverne ud at klatre, alt efter hvilket motorisk niveau de er på, og hvilken højde eleverne har. Banerne er inddelt i forskellige sværhedsgrader. Klassen mødes af en instruktør, der kort gennemgår et sikkerhedskursus. Alle får udleveret klatresele, klatrehjelm to sikkerhedskarabiner samt en såkaldt pulleytrack, der benyttes til svævebanerne. Klassen inddeles i grupper. Det er vigtigt at eleverne er under observation hele tiden, hvilket betyder at der er brug for flere lærere udover klatreinstruktørerne.

At klatre er essentielt for børns udvikling. Jo mere børn og unge bruger deres krop, jo bedre bliver de til at koordinere, balancere og styre deres krop, og det har igen afgørende betydning for deres indlæringsevne. Udfordringerne i træerne flytter elevernes motoriske og mentale grænser. Med naturen som klasseværelse og trætoppene som møblement får de en unik oplevelse af dem selv og samarbejdet med deres klassekammerater.

Skolebesøget kan tænkes ind i forskellige faglige og tværfaglige sammenhænge, som fx et tværfagligt forløb med udgangspunkt i klatreoplevelsen som kan bestå af matematik, naturfaglige emner, idrætsprojekter og dokumentation gennem billeder og film.

Før besøget kan klassen researche og udarbejde drejebog, speciel hvis de skal filme.

Som lærer kan du præge projektet ved at sætte individuelle og fælles mål.

Highpark anbefaler, at der er to voksne pr. elevgruppe for sikkerhedens skyld.

Highpark Bornholm, Brommevej 10, 3760 Gudhjem

Natur & Teknik og idræt

Ring efter tilbud

ca. 3 timer

Sommerhalvåret

Idræt: Arbejde med idræt i tværfaglige sammenhænge, udvises samarbejdsevne og social opmærksomhed i forhold til idrætslige aktiviteter, udvise sikkerhed i balance og krydsfunktioner, acceptere forskelligheder i egne og andres færdigheder. Natur & Teknik: Kende til kroppens anatomi.