Storslået natur

Hammerknuden rundt

På 'Hammerknuden - det anderledes Danmark' vil I opleve Hammerknudens storslåede natur på en spændende naturvandring. Overordnet handler turen om naturen og geologien, og hvorfor landskabet ser ud, som det gør, og hvordan det er dannet, men derudover ser vi på vegetationen og dyrelivet.

Området indeholder også historiske spor, f.eks. Salomons Kapel, der vidner om store sildefangster i middelalderen.

Undervejs holdes en lille pause, så det kan anbefales at medbringe noget at spise og drikke.

Rute og tema kan i øvrigt aftales for den enkelte klasse, ligesom der er flere muligheder for mødestedet - aftal altid disse ting med naturformidleren inden turen.

Mødestedet for turen aftales på forhånd, men startes normalt ved promenadekiosken på Sandlinjen i Sandvig eller fra Hammerhavnen.

Husk at undervisningen foregår udenfor, og at I derfor skal være varmt påklædt.

Turen kan efterfølgende kombineres med et besøg på Hammershus borgruin.

Turen kan startes fra Sandvig eller fra Hammerhavn. Ring og aftal startsted.

Websted

Geografi og biologi

70 kr. pr. elev - lærere gratis

ca. 3 timer

Geografi: Naturgrundlaget og dets udnyttelse, kende til dannelsen af bjergarter samt have kendskab til almindelige forekommende bjergarter og mineraler i Danmark.

Biologi: De levende organismer og deres omgivelser, kende til karakteristiske danske og udenlandske økosystmer.