Rundvisning på Hammershus

Gå på opdagelse i Hammershus’ historie
Udskoling (7-10 klasse)
Kulturhistorie

Gå på opdagelse i Hammershus’ historie sammen med en formidler klædt i middelalderdragt og få en god introduktion til borgen og et levende indtryk af dagliglivet på Hammershus i middelalderen.

På en tur gennem borgruinen puster formidleren liv i borgens lange og spændende historie - med fortællinger af de mange historiske begivenheder dér hvor det skete, f.eks. om Leonora Christina og Corfitz Ulfeldts flugt fra Manteltårnet og om de bornholmske “frihedskæmpere”.

Der fortælles om borgens mulige rolle som korstogsborg, om kampen mellem konge og kirke, om herredømmet på Bornholm, om lybækkernes hærgen på øen, om bornholmernes frihedskamp, og om Hammershus som statsfængsel og borgens forfald.

Vi bevæger os ind i de forskellige bygninger og får fortællingerne om skatteopkrævningen, magasinbygningen og smørkælderen, kapellet og ikke mindst bryggerset og stegerset.

Ved hjælp af medbragte genstande og historiefortælling illustreres dagliglivet i middelalderen – i og omkring en borg.

Praktiske oplysninger

På Hammershus er det altid godt at have vind- og vandtæt tøj med i rygsækken. Mange bliver overrasket over den store temperaturforskel, der kan være fra den ene ende af øen til den anden.

Undervisningsmaterialer

 

Du kan læse mere om Hammershus på Naturstyrelsens hjemmeside: http://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/undervisning/naturskoler/bornholm/skoletjenesten/hammershus/forbered-jeres-besoeg/

Adresse

Hammershus Besøgscenter Slotslyngvej 9 3770 Allinge. Mødested: Ved handicap og busparkering ved Hammershus Besøgscenter

Telefon

+45 56 49 83 19

Fag

Historie

Pris

Pris: 90,- kr.* pr. elev, 2 lærere gratis med i klasser med over 15 elever. Prisen inkluderer entre uden guide til Bornholms Middelaldercenter. * Prisen for turen til Hammershus indeholder en afgift til staten på 25,- kr. inkl. 25% moms.

Varighed

2 timer. Ønskes forløbet udvidet, kontakt da Bornholms Middelaldercenter og få en pris.

Tidspunkt

April til oktober. Deltagerantal: 15-30 elever

Fællesmål

Efter 9. klassetrin

Kronologi og sammenhæng: Kronologi, brud og kontinuitet; Det lokale, regionale og globale