Rundvisning på Bornholms Middelaldercent

Opdagelsestur i en levende middelaldermiljø på BMC

Opdagelsestur i det levende middelaldermiljø på Bornholms Middelaldercenter

Undervisningstilbuddet

Denne to timers rundvisning giver en god introduktion til Bornholms Middelaldercenter – og til middelalderen generelt. Der fortælles om de rekonstruerede middelalderbygninger i landbobebyggelsen og på stormandsgården, og om det dagligliv, der ville have udspillet sig i sådanne huse.

Vi får et levende indtryk af middelalderens Bornholm. Hvordan var det at leve på det tidspunkt? Hvordan var samfundet opbygget? I vil også finde ud af, at forholdene på Bornholm var anderledes end i resten af Danmark.

Turen slutter af med en times aktiviteter på middelaldercentret, hvor eleverne sammen med formidleren får mulighed for selv at engagere sig og afprøve deres færdigheder.

Praktiske oplysninger

Denne tur indeholder én times aktiviteter, som kan variere fra tur til tur - aktiviteterne kan f.eks. være middelalderlege, afprøvning af rustninger, skrivning med fjerpen og blæk, bueskydning eller leg med metaldetektor.

Undervisningsmaterialer:

BMC-Undervisningsmateriale: http://www.bornholmsmiddelaldercenter.dk/skoler/undervisningsmaterialer.aspx
Her findes vores introbog til middelaldercentret ”Velkommen til middelalderen og til Bornholms Middelaldercenter”. Her findes også opgavearkene ”Levende Billeder”, som er målrettet mellemtrinet. De er opdelt i 5 tematiske grupper, men kan også kombineres efter egne ønsker. På samme side findes også hæftet ”Levende Billeder” som er målrettet udskolingen og voksne.

Bornholms Middelaldercenter Stangevej 1 Østerlars 3760 Gudhjem

Pris: 80,- kr. pr. elev, 2 lærere gratis med i klasser med over 15 elever. Prisen inkluderer entre til Bornholms Middelaldercenter og til Hammershusudstillingen. Alle klasser får udleveret 1 eksemplar af "Velkommen til middelalderen" og "guide til Hammershus" ved indgangen eller af guiden.

2 timer inkl. 1 times aktiviteter. Gruppen er herefter velkommen til at fortsætte på egen hånd på middelaldercentret indenfor åbningstiden. Ønskes forløbet udvidet, f.eks. med besøg på skolen før eller efter turen, kontakt da Bornholms Middelaldercenter og få en pris.

Bedst fra april til oktober, men muligt hele året rundt. Deltagerantal: 15-30 elever Hvor: Bornholms Middelaldercenter Stangevej 1 Østerlars 3760 Gudhjem

Historie:

Efter 4. klassetrin
Kronologi og sammenhæng: Familie og fællesskaber; Livsgrundlag og produktion; Samfund

Efter 6. klassetrin
Kronologi og sammenhæng: Kronologi, brud og kontinuitet; Det lokale, regionale og globale