Lokalsamfund, historie og natur

Besøg Christiansø
Idræt, Outdoor
Kunst, arkitektur, design

Et besøg på Christiansø giver mulighed for flere forskellige aktiviteter afhængigt af, hvor længe opholdet skal vare.

Er man på et tre timers ophold (sejlads med det gode skib Ertholm fra Gudhjem kl. 10 og hjemkomst igen kl. 15) kan man nemt nå at få et fint indtryk af øgruppen. Den ”lange” tur rundt om Christiansø er således kun på 1,4 kilometer.

Turen kan gøres på egen hånd, men en guidet tur med en af øens egne rundvisere er anbefalelsesværdigt. I så fald vil det være en god idé på forhånd at have gjort sig klart, hvad temaet for turen skal være: Den kan være historisk, den kan handle om det enestående dyre- og planteliv, eller den kan have fokus på, hvordan dagliglivet foregår på så lille en ø så langt mod øst.

Praktisk information

Kontakt eventuelt rundviser Charlotte Kring tlf: 53 53 95 26, som bor på Christiansø. I kan også kontakte skolen (20 29 15 60), hvis ældste elever gerne viser gæstebørn og -unge rundt på deres ø.

Det er muligt at besøge øen med en overnatning – f.eks. med ankomst kl. 11 og retur igen dagen efter kl. 14. I så fald er det bedst at bo i telt på teltpladsen. Om aftenen kan I lave grillmad på den faste grill i Kongens Have, hvor der også er borde og bænke.

Og hvis I har lyst til at besøge øens skole, som i år har 13 elever fra 0. til 7. klasse, kan det også arrangeres. Men ring på forhånd til skoleleder Nick Dalum på tlf: 20 29 15 60 for at lave en aftale.

Mere inspiration finder I på Christiansøs hjemmeside www.christiansoe.dk. Øens skole har også en hjemmeside på adressen www.christiansøskole.dk. På siden er der en special underside med tip og ideer til lejrskoler, der besøger os eller som overvejer at arrangere en tur til landets østligst beliggende ø. Den specielle side kan ses på dette link: www.christiansøskole.dk/lejrskole.

Christiansø

Websted

Historie, samfundsfag, biologi

Transport til Christiansø: www.christiansoefarten.dk eller 56 48 51 76. Derudover evt. honorar til rundviser m.m.

Typisk 1-2 dage.

Hele skoleåret

Historie: Tidernes fremherskende holdninger, livsbetingelser, forskelle og ligheder med i dag, kildekritik/historiske problemstillinger.

Biologi: Naturlige og menneskeskabte ændringer i økosystemer og deres betydning for den biologiske mangfoldighed, naturpleje og naturbevarelse, herunder sælers betydning for lokalsamfundet.

Lokalsamfund.

Fæstningsværker.