Helleristninger

Breve fra bronzealderen

Hvad betyder helleristningerne og findes der overhovedet nogen facitliste til at tolke "brevene" fra bronzealderen?

Ved Allinge findes Danmarks største område med helleristninger. Her huggede bronzealderens mennesker skibsbilleder, soltegn og fodspor ind i klipperne.  Helleristningerne kan normalt ikke dateres direkte. Når man alligeve har en ret præcis opfattelse af mange billeders alder, er det fordi man kan sammenligne med andre arkæologiske fund.

På turen over Hammersholm sletten kommer vi tættere på bronzealderfolkenes forestillingsevne og religion og de forskellige teorier, der findes for at tolke disse mystiske tegn. Eleverne får også mulighed for at bruge en frottage teknik til at lave et aftryk af en udvalgt helleristning.

Husk at undervisningen foregår udenfor og at I derfor skal være varmt påklædt.

Parkeringspladsen overfor Danland, Langebjergvej 24, 3770 Allinge

Websted

50 kr. pr. elev- Lærere er gratis

2 timer

Hele skoleåret

Historie: Indkredse emner og temaer og begrunde mulige fortolkninger af dem. Give eksempler på, at en periodes fremherskende værdier og holdninger kan forklare afgørende begivenheder og samfundsforandringer. Definere historiske begreber og kildekritik.