Hammershus indefra og ud

Hammershus belyst fra mange forskellige vinkler

En god introduktion til Hammershus - gennem  forskellige indgangsvinkler: Dramatisering af historiske hændelser,  fortællinger og en spændende tur rundt på selve borgen.

Undervisningstilbuddet

Turen starter indendørs i skolestuen, hvor eleverne deltager aktivt i dramatiseringen af nogle begivenheder fra borgens historie. Vi møder blandt andet den stridige ærkebiskop Jacob Erlandsen og kong Kristoffer 1., der kom ulykkeligt af dage. Derefter fortsætter turen op til borgen med guiden.

De forskellige bygninger som passeres på turen igennem borgen, danner baggrund for en bred vifte af fortællinger. Eleverne får et indblik i borgens dramatiske fortid og hvordan livet formede sig i middelalderen oppe på den forblæste borg.

Praktiske oplysninger

På Hammershus er det altid godt at have vind- og vandtæt tøj med i rygsækken. Mange bliver overrasket over den store temperaturforskel, der kan være fra den ene ende af øen til den anden.

Undervisningsmaterialer

Du kan læse mere om Hammershus på Naturstyrelsens hjemmeside: http://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/undervisning/naturskoler/bornholm/skoletjenesten/hammershus/forbered-jeres-besoeg/

Hammershus Besøgcenter Slotslyngvej 9 3770 Allinge. Mødested: Ved handicap og busparkering ved Hammershus Besøgscenter.

Pris: 90,- kr.* pr. elev, 2 lærere gratis med i klasser med over 15 elever. Prisen inkluderer entre uden guide til Bornholms Middelaldercenter. * Prisen for turen til Hammershus indeholder en afgift til staten på 25,- kr. inkl. 25% moms.

2 timer. Ønskes forløbet udvidet, kontakt da Bornholms Middelaldercenter og få en pris.

April til oktober. Deltagerantal: 15-30 elever

Efter 9. klassetrin

Kronologi og sammenhæng: Kronologi, brud og kontinuitet; Det lokale, regionale og globale
Historiebrug: Historiske scenarier