Hammerknuden rundt

Tæt på storslået natur

På 'Hammerknuden - det anderledes Danmark' vil I opleve Hammerknudens storslåede natur på en lang og spændende naturvandring. Overordnet handler turen om naturen, geologien, og hvorfor landskabet ser ud, som det gør, og hvordan det er dannet. Men derudover ser vi på vegetationen og dyrelivet.

Området indeholder også historiske spor, f.eks. Salomons Kapel, der vidner om store sildefangster i middelalderen.

Undervejs holdes en lille pause, så det kan anbefales at medbringe noget at spise og drikke.
Rute og tema kan i øvrigt aftales for den enkelte klasse, ligesom der er flere muligheder for mødested - aftal altid disse ting med naturformidleren inden turen.

Husk at undervisningen foregår udenfor, og at I derfor skal være varmt påklædt.

Turen kan efterfølgende kombineres med et besøg på Hammershus borgruin.

Aftales på forhånd, men kan startes fra kiosken på Hammerhavnen, eller ved promenadekiosken på Sandlinjen i Sandvig.

Websted

Natur & Teknik

70 kr. pr. elev. Lærere gratis

ca. 3 timer

Hele skoleåret

Den nære verden, sammenholde forskellige danske planters og dyrs levesteder og deres tilpasning hertil. Den fjerne omverden: redegøre for hovedtræk af Jordens og livets udvikling, dyrs og planters tilpasning til forskellige livsbetingelser. Menneskets samspil med naturen: kende til skrevne og uskrevne regler om at færdes sikkert og hensynsfuldt i naturen, kende til forskellige natursyn, naturanvendelse, naturbevarelse og interessemodsætninger.