Guld, mord, ure og bomber

Bornholms historie kort fortalt

Dette undervisningsoplæg tilbyder et kort rids af Bornholm historie.

Hvem var de første bornholmere – turister eller fastboende? Har Bornholms haft en konge eller hvorfor er der fundet verdens største forekomst af guldgubber  på Bornholm - de små guldstykker med motiver på?  Har Bornholm været svensk? Hvorfor har man produceret de kendte bornholmerure på Bornholm og er de oprindeligt bornholmske? Hvorfor blev Bornholm besat to gange og bombet tre gange under 2. Verdenskrig?

Det er nogle af de emner, der tages op på denne Bornholms historietur. Gennem dialog og diskussion med eleverne tager vi hul på centrale dele af Bornholms historie.

Har I specielle ønsker om temaer, så kontakt den undervisningsansvarlige, Sanne Steenberg Hansen på ssh@bornholmsmuseum.dk.

Bornholms Museum, Sankt Mortens Gade 29, 3700 Rønne

400 kr. pr. klasse

ca. 1 time

Hele skoleåret

iflg. Fællesmål 2009, Historie faghæfte 4: Magtforhold, udenlandsk indflydelse, samspil individ-gruppe-samfund. Historiske problemstillinger – tolkninger af fortiden.

Undervisningen foregår på Bornholms Museum

Hør om Bornholm under 2. Verdenskrig

Er et bornholmerur virkelig fra Bornholm?