Glas- og designworkshop

Pernille Bülow by you
Kunst, arkitektur, design

Eleverne møder glaskunstneren Pernille Bülows kreative univers, når de i en proces kommer til at arbejde med glas og design, og samtidig får de en viden om materialet glas.

Introduktionen starter i Pernille Bülows glaspusteri, hvor eleverne oplever, hvordan glas bliver til. Grundlaget for glasproduktion er sand, soda og kalk. Håndværket er mere end 6000 år gammelt.

Glas er et spændende materiale, hvor kontrasten mellem det føjelige, bløde og over 1100 grader varme glas - det hårde og kolde glas, er fascinerende at opleve. I glaspusteriet indføres elever i hvilke materiale glas består af, og herefter er det elevernes tur til at være kreative i glasworkshoppen.

Ved hjælp af ”klistermærker” skærer eleverne egne kreative mønstre, som sættes på glasset. Glasset sandblæses i en særlig sandsblæsekabine, så glasset matteres - blot ikke der hvor mærkerne sidder. Til sidst tages mærkerne af og kunstværket er færdigt, og eleverne står med et produkt, som de selv har designet.

Efter workshoppen, kan eleverne gå tilbage til Pernille Bülows glaspusteri og opleve de professionelle glaspustere arbejde med kunsthåndværket.

Praktisk Information:

Undervisningen skal altid bookes på forhånd. I prisen indgår et glas pr. elev samt introduktion, materialer m.m.

Det er en fordel at eleverne før workshoppen, har ladet sig inspirere af Bornholm og naturen og evt. har lavet skitser. De kan også samle materialer ind som kan overføres og tegnes på arket, eks. blade, muslinger, sneglehus, blomster m.m. Orinetér jer desuden på www.pernillebülow.dk

For eleverne kan det være interessant at kikke nærmere på www.dkds.dk/Bornholm, for uddannelsesmuligheder inden for glas- og keramik.

Pernille Bülow A/S, Brænderigænget 8, 3740 Svaneke

billedkunst, design og håndværk

75 kr. pr. elev - for minimum 10 elever

1 - 1½ time

1. april til 31. oktober

Billedkunst slutmål 8 klasse: Anvende praktiske erfaringer og teoretisk viden om formsproglige elementer som form, farve og komposition i billedarbejde, undersøge og arbejde med relationen mellem form og funktion inden for arkitektur og design.

Kunst og design

Kunsthåndværk