Besøg Danmarks østligste øgruppe

Christiansø og Frederiksø
Idræt, Outdoor
Kunst, arkitektur, design

Et besøg på Christiansø giver mulighed for flere forskellige aktiviteter afhængigt af, hvor længe opholdet skal vare.

Er man på et tre timers ophold (sejlads med det gode skib Ertholm fra Gudhjem kl. 10 og hjemkomst igen kl. 15) kan man nemt nå at få et fint indtryk af øgruppen. Den ”lange” tur rundt om Christiansø er nemlig kun på 1,4 kilometer.

Turen kan gøres på egen hånd, men en guidet tur med en af øens egne rundvisere er anbefalelsesværdigt. I så fald vil det være en god idé på forhånd at have gjort sig klart, hvad temaet for turen skal være: Den kan være historisk, den kan handle om det enestående dyre- og planteliv, eller den kan have fokus på, hvordan dagliglivet foregår på så lille en ø så langt mod øst.

Kontakt Christiansøs guider på telefon 41 85 05 50.

Det er også muligt at besøge øen med en overnatning – f.eks. med ankomst kl. 11 og retur igen dagen efter kl. 14. I så fald er det bedst at bo i telt på teltpladsen. Om aftenen kan I lave grillmad på den faste grill i Kongens Have, hvor der også er borde og bænke.

Mere inspiration finder I på Christiansøs hjemmeside www.christiansoe.dk eller på skolens hjemmeside på adressen www.christiansøskole.dk. Her finder I også en underside, som særligt henvender sig til lejrskoler, og som giver mulighed for at forberede turen i god tid, inden I kommer. Adressen er: www.christiansøskole.dk/lejrskole.

Christiansø, 3760 Gudhjem

Websted

Historie, geografi, biologi og natur/teknologi.

Transport til Christiansø: www.christiansoefarten.dk eller telefon 41 85 05 50. Derudover eventuelt honorar til rundviser m.m.

Typisk 1-2 dage

Hele året

Historie: Tidernes fremherskende holdninger, livsbetingelser, forskelle og ligheder med i dag, kildekritik/historiske problemstillinger.

Biologi: Naturlige og menneskeskabte ændringer i økosystemer og deres betydning for den biologiske mangfoldighed, naturpleje og naturbevarelse, herunder sælers betydning for lokalsamfundet.

Oplev et lille lokalsamfund.

Mærk historiens vingesus.

Kom tæt på naturen.