Aftentur på Hammershus

Sanseoplevelse på Hammershus i skumring og mørke

Aftenturen er en sanseoplevelse. Vi belyser selv ruinerne med de medbragte flagermuslygter og oplever Bornholms vigtigste middelalderlige fortidslevn i skumring og mørke.

Undervisningstilbuddet

Med flagermuslygter i hånden går vi op på borgen. Formidleren fortæller undervejs om Hammershus’ historie.

Borgens begyndelse er stadig meget gådefuldt. Hvornår blev Hammershus bygget og af hvem? Hvilken rolle spillede den i magtkampen mellem konge og kirke? Der fortælles om borgens roller igennem tiden, om herredømmet på Bornholm, om Lybækkernes hærgen på øen, om bornholmernes frihedskamp, og om borgens tid som statsfængsel.

I den særlige stemning i skumringstiden er der plads til nogle af de historier om Hammershus, som I sandsynligvis aldrig har hørt før. Formidleren tager eleverne med på en sanserejse igennem det spændende borgkomplekses historie. Gennem fortællingerne får eleverne en viden om de vigtigste historiske hændelser, der har udspillet sig på Hammershus.

På denne tur fornemmer man historiens vingesus på vores vigtigste fortidsminde fra middelalderen.

Praktiske oplysninger

På Hammershus er det altid godt at have vind- og vandtæt tøj med i rygsækken. Mange bliver overrasket over den store temperaturforskel, der kan være fra den ene ende af øen til den anden.

Undervisningsmaterialer

Du kan læse mere om Hammershus på Naturstyrelsens hjemmeside: http://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/undervisning/naturskoler/bornholm/skoletjenesten/hammershus/forbered-jeres-besoeg/

Hammershus Besøgscenter Slotslyngvej 9 3770 Allinge. Mødested: Ved handicap og busparkering ved Hammershus Besøgscenter

Pris: 100,- kr.* pr. elev, 2 lærere gratis med i klasser med over 15 elever. Prisen inkluderer entre uden guide til Bornholms Middelaldercenter. * Prisen for turen til Hammershus indeholder en afgift til staten på 25,- kr. inkl. 25% moms.

2 timer. Ønskes forløbet udvidet kontakt da Bornholms Middelaldercenter og få en pris.

April til oktober. Deltagerantal: 15-30 elever

Efter 4. klassetrin

Kronologi og sammenhæng: Familie og fællesskaber
Kildearbejde: Historiske spor